Cotlete de porc cu ceapă caramelizată

cotlete cu ceapa caramelizata jpg

Combinaţia de ceapă caramelizată şi carnea de porc este delicioasă.

Ingrediente

4 cotlete de porc dezosate

2 linguri ulei

2 cepe mari

2 linguri unt

2 linguri zahăr brun

2 linguri oțet balsamic

½ cană apă

cimbru sare și piper, după gust

Mod de preparare

Ștergi cotletele cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate, le asezonezi cu sare și piper pe ambele părți.

Le prăjești într-o tigaie cu puțin ulei 3-4 minute pe fiecare parte, până când se formează o crustă maronie. Scoți carnea din tigaie și o pui deoparte pe o farfurie.

În aceeași tigaie, adaugi restul de ulei împreună cu untul. Adaugi cepele tăiate și le gătești încet, amestecând ocazional, până când devin moi și aurii, aproximativ 15 minute. Presari zahărul brun peste ceapa caramelizată și continui să gătești încă 2-3 minute până când zahărul se dizolvă. Torni oțetul balsamic în tigaie și răzuiești cu o spatulă bucățelele rumenite de pe fundul tigăii pentru un plus de aromă. Pui cotletele înapoi în tigaie, torni apa și lași să fiarbă în sos 5-10 minute sau până când sunt fragede și sosul a scăzut.

Transferi cotletele de porc pe farfurie și pui ceapa caramelizată peste ele. Garnisești cu cimbru, pentru un plus de prospețime și aromă.