Cotlete de porc cu sos de smântână și ciuperci
Acest preparat este ideal pentru o masă de duminică sau o cină specială fără prea mult efort.

Ingrediente
2 cotlete de porc dezosate
150 g ciuperci feliate
sare
piper
100 ml smântână pentru gătit
1 lingură unt
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Tai bucăți mici carnea și o condimentezi cu sare și piper. Încingi o tigaie cu puțin ulei și le prăjești 4-5 minute, până prind crustă și sunt aproape gătite. Le scoți din tigaie și le dai deoparte.
În aceeași tigaie, topești o lingură de unt și adaugi ciupercile feliate. Le gătești 4-5 minute, până scad și se rumenesc ușor, apoi adaugi smântâna pentru gătit. Asezonezi cu sare și piper după gust.
Pui bucățile de carne în sosul de ciuperci, amesteci ușor și mai lași totul pe foc 5 minute, cât să se îmbine aromele și carnea să fie fragedă. Ornezi cu pătrunjel verde.