Crochete de cartofi cu carne
Deşi ingredientul principal al acestor crochete este cartoful, gustul lor n-ar mai fi acelaşi dacă în compozişie nu adaugi şi nişte carne.
Ingrediente (10 crochete) 400 g cartofi 400 g friptură de pui 2 ouă feliuţe de bacon sare piper
Pentru pane
2 ouă
făină
pesmet
Pentru decor
frunze de rozmarin
Mod de preparare
Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în coajă. După ce s-au fiert, îi laşi la răcit, apoi îi cureţi. Separat, toci friptura de pui, apoi o amesteci cu cartofii curăţaţi şi zdrobiţi cu furculiţa. Adaugi cele două ouă, sare şi piper şi amesteci compoziţia.
Formezi crochete lunguieţe pe care le dai prin făină, ou şi pesmet, apoi le îmbraci în feliuţe de bacon. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, apoi pui crochetele şi le coci, în cuptorul încins, până se rumenesc frumos, iar baconul se frige. Le serveşti cu câteva frunzuliţe de rozmarin.