Crochete de pește cu sos tartar

crochete de peste jpg

Prepară şi tu crochete de peşte cu sos tartar şi te vei convinge că sunt foarte gustoase.

Ingrediente

500 g file de pește alb

2 ouă

100 g pesmet

60 g făină

ulei, pentru prăjit

sare, piper

Pentru sosul tartar

125 g maioneză

30 g castraveți murați

1 ceapă roșie

1 linguriță muștar Dijon

suc de lămâie proaspăt

1 legătură mărar

sare și piper, după gust

mărar proaspăt, pentru ornat

Mod de preparare

Într-un bol, pregătești sosul tartar: amesteci maioneza, castraveții murați tăiați mărunt, ceapa roșie tăiată fin, muștarul, sucul de lămâie și mărarul tocat. Condimentezi cu sare și piper.

Speli și usuci fileurile de pește cu șervețele de hârtie și le tai în bucăți mai mici. Într-un bol mic, bați ouăle. În alt bol, amesteci pesmetul cu sare și piper. Treci fiecare bucată de pește mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut, și, în final, prin pesmet, asigurându-te că este acoperită uniform.

Într-o tigaie încinsă, prăjești fileurile de pește până când devin aurii și crocante pe ambele părți. Le servești calde, alături de sosul tartar și o felie de lămâie pentru stropit. Ornezi cu mărar.