Crochete de pește cu sos tartar
Prepară şi tu crochete de peşte cu sos tartar şi te vei convinge că sunt foarte gustoase.
Ingrediente
500 g file de pește alb
2 ouă
100 g pesmet
60 g făină
ulei, pentru prăjit
sare, piper
Pentru sosul tartar
125 g maioneză
30 g castraveți murați
1 ceapă roșie
1 linguriță muștar Dijon
suc de lămâie proaspăt
1 legătură mărar
sare și piper, după gust
mărar proaspăt, pentru ornat
Mod de preparare
Într-un bol, pregătești sosul tartar: amesteci maioneza, castraveții murați tăiați mărunt, ceapa roșie tăiată fin, muștarul, sucul de lămâie și mărarul tocat. Condimentezi cu sare și piper.
Speli și usuci fileurile de pește cu șervețele de hârtie și le tai în bucăți mai mici. Într-un bol mic, bați ouăle. În alt bol, amesteci pesmetul cu sare și piper. Treci fiecare bucată de pește mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut, și, în final, prin pesmet, asigurându-te că este acoperită uniform.
Într-o tigaie încinsă, prăjești fileurile de pește până când devin aurii și crocante pe ambele părți. Le servești calde, alături de sosul tartar și o felie de lămâie pentru stropit. Ornezi cu mărar.