Dovlecei umpluţi cu carne
Ne plac dovleceii umpluţi cu carne şi drept urmare nu am mai pierdut vremea şi am trecut direct în bucătărie.
Ingrediente (4 porţii) 1 kg dovlecei 750 g carne tocată 3 cepe 1 linguriţă cimbru sare piper 2-3 linguri ulei
Pentru decor
măsline
frunze de busuioc
Mod de preparare
Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă. Adaugi carnea tocată, cimbru, sare şi piper după gust şi laşi 30 de minute, amestecând constant. Între timp, speli dovleceii, îi tai în jumătate şi le scobeşti miezul. Pui în dovlecei umplutura de carne, îi aşezi într-o tavă şi-i dai la cuptor 30 de minute. Serveşti dovleceii umpluţi, decoraţi, după preferinţe, cu frunze de busuioc şi măsline feliate.