Empanada cu carne de vită

empanada cu carne de vita jpeg

Împrumutată din meniurile portugheze, această reţetă poate fi făcută chiar şi de tine. Este foarte uşor de preparat şi foarte gustoasă.

Ingrediente (6 porţii)

Pentru aluat 300 g făină 2 gălbenuşuri 4 linguri lapte 1 cub de drojdie 200 g unt 1 linguriţă zahăr

350 g carne tocată de vită

1 ou

2 gălbenuşuri

4 linguri smântână

2 cepe

1 căţel de usturoi

1 lingură ulei

1 ardei gras roşu

1 legătură pătrunjel verde

sare

piper negru şi roşu

Cum se prepară

Se dizolvă drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul, amestecând bine. Se adaugă făina în ploaie şi se frământă până se obţine un aluat uniform şi elastic, care se lasă la rece o noapte întreagă.

Pentru a prepara umplutura, se căleşte ceapa tocată în ulei bine încins, se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, usturoiul zdrobit şi carnea tocată. Când toate ingredientele s-au înmuiat, se iau de pe foc şi, după ce se răcesc, se adaugă un ou plus un gălbenuş, smântâna, pătrunjelul tăiat fin şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Se împarte aluatul în şase părţi egale şi se întinde fieca­re bucată de aluat în foaie subţire, cu diametrul de 15 cm. Pe fiecare pătrat se pune din compoziţia de carne, se îndoaie şi se lipesc marginile ca în imagine. Se ung deasupra cu gălbenuşul rămas şi se coc circa 20 de minute, la temperatură potrivită. Pot fi, de asemenea, şi prăjite sau fierte. Se pot servi cu ceapă prăjită.