Etli fasulye – fasole cu carne tocată
Etli fasulye (în turcă: „fasole cu carne”) este un preparat tradițional foarte popular în bucătăria turcească și balcanică.

Ingrediente
300 g carne tocată, de miel
250 g fasole verde
2 cepe verzi
2-3 linguri ulei de măsline
1 linguriță sare
½ linguriță piper
½ linguriță boia dulce
1 frunză de dafin sau puțin chimen
800 ml supă de legume sau de vită
pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Cureți și speli bine fasolea verde, apoi o tai jumătăți. Cureți și speli bine ceapa verde, o tai mărunt și o dai cu puțină sare.
Într-un wok, încingi puțin uleiul, călești ceapa verde, apoi adaugi carnea tocată și o călești până se rumenește ușor și se închide la culoare.
Adaugi și fasolea, supa de vită, boiaua, frunza de dafin sau chimenul, după gust și lași la fiert aproximativ 40 de minute, până scade lichidul și ingredientele sunt bine făcute. Scoți frunza de dafin, potrivești de sare și piper, și servești.