Farfurie mexicană

O farfurie mexicană poate fi o combinație vibrantă de arome, culori și texturi, care reflectă bogăția bucătăriei mexicane.

farfurie mexicana jpg

Ingrediente

200 g chipsuri nachos

200 g carne de vită sau pui tocată

1 ceapă mică tocată

2 căței de usturoi tocați

1 lingură ulei

1 ardei iute tocat

1 linguriță chimion măcinat

1 linguriță boia de ardei iute

piper

1 linguriță oregano uscat

sare

100 ml sos de roșii sau salsa

200 g brânză cheddar rasă

Pentru guacamole

2 avocado bine coapte

1 roșie mică tocată

sare

1 ceapă mică tocată

piper

1 cățel de usturoi tocat

½ ardei iute, tocat

zeama de la 1 limetă

coriandru proaspăt tocat

Mod de preparare

Călești ceapa și usturoiul într-o lingură de ulei până devin aurii. Adaugi carnea tocată și o gătești până se rumenește, pui ardeiul iute, chimionul, boiaua de ardei, oregano, sarea și piperul și amesteci bine. Torni sosul de roșii sau salsa și lași amestecul să fiarbă la foc mic 10 minute, până se îngroașă ușor

Tai avocado pe jumătate, scoți sâmburii și miezul cu o lingură și pasezi miezul cu o furculiță până obții o pastă omogenă. Adaugi roșia, ceapa, usturoiul, ardeiul iute, sucul de limetă, sarea, piperul și coriandrul tocat și amesteci bine.

Așezi nachos pe un platou, întinzi uniform amestecul de carne peste chipsuri și presari brânza rasă deasupra. În centru pui bolul cu guacamole și servești.