Farfurie mexicană
O farfurie mexicană poate fi o combinație vibrantă de arome, culori și texturi, care reflectă bogăția bucătăriei mexicane.
Ingrediente
200 g chipsuri nachos
200 g carne de vită sau pui tocată
1 ceapă mică tocată
2 căței de usturoi tocați
1 lingură ulei
1 ardei iute tocat
1 linguriță chimion măcinat
1 linguriță boia de ardei iute
piper
1 linguriță oregano uscat
sare
100 ml sos de roșii sau salsa
200 g brânză cheddar rasă
Pentru guacamole
2 avocado bine coapte
1 roșie mică tocată
sare
1 ceapă mică tocată
piper
1 cățel de usturoi tocat
½ ardei iute, tocat
zeama de la 1 limetă
coriandru proaspăt tocat
Mod de preparare
Călești ceapa și usturoiul într-o lingură de ulei până devin aurii. Adaugi carnea tocată și o gătești până se rumenește, pui ardeiul iute, chimionul, boiaua de ardei, oregano, sarea și piperul și amesteci bine. Torni sosul de roșii sau salsa și lași amestecul să fiarbă la foc mic 10 minute, până se îngroașă ușor
Tai avocado pe jumătate, scoți sâmburii și miezul cu o lingură și pasezi miezul cu o furculiță până obții o pastă omogenă. Adaugi roșia, ceapa, usturoiul, ardeiul iute, sucul de limetă, sarea, piperul și coriandrul tocat și amesteci bine.
Așezi nachos pe un platou, întinzi uniform amestecul de carne peste chipsuri și presari brânza rasă deasupra. În centru pui bolul cu guacamole și servești.