Ficat pane
Nu vă oferim deseori reţete cu ficat, dar şi atunci când o facem încercăm să fie dintre cele mai delicioase şi mai simplu de preparat.
Ingrediente (2 porţii)
500 g ficat de vită
3 ouă
500 ml lapte dulce
100 g făină
1 legătură de mărar
3 căţei de usturoi
ulei pentru prăjit
sare
piper
Mod de preparare: Baţi spumă ouăle cu un praf de sare, piper şi trei linguri de făină. Tai ficatul felii cât de subţiri poţi şi le pui pentru 30 de minute în lapte dulce. Ştergi de lapte feliile de ficat, le treci prin făină, apoi prin compoziţia de ou şi le prăjeşti, la foc mic, în ulei bine încins.
Le scoţi pe şerveţele de hârtie ca să se scurgă surplusul de ulei, tai mărarul mărunt, pisezi usturoiul şi le presari peste fi catul pane.