File de păstrăv dulce-acrișor
Filul de păstrăv dulce-acrișor este o alegere excelentă pentru o masă delicioasă și sofisticată, dar totodată simplă.
Ingrediente
4 fileuri de păstrăv
2 linguri ulei de măsline
1 bulb de fenicul feliat subțire
2 portocale tăiate felii
semințe de rodie
1 lingură ulei de măsline
50 g stafide
zeama de la 1 lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Condimentezi fileurile de păstrăv cu sare și piper pe ambele părți. Prăjești peștele cu pielea în jos 4-5 minute, până când pielea devine crocantă. Le întorci și le mai gătești încă 2-3 minute, până când sunt complet gătite. Le dai deoparte.
Într-un castron mare, combini feniculul, feliile de portocală, stafidele și semințele de rodie.
Separat, amesteci uleiul de măsline cu zeama de lămâie, sarea și piperul. Torni dressingul peste salată și amesteci bine pentru a combina toate ingredientele. Aranjezi fileurile peste salată, în farfurii.