File de pește cu salată verde

Aceasta este o masă sănătoasă și echilibrată, ideală pentru o cină ușoară sau un prânz rapid.

file de peste cu salata jpg

Ingrediente

2 fileuri de pește alb

1 lămâie

1 lingură ulei de măsline

1 cățel de usturoi

sare

piper

1 linguriță oțet balsamic

100 g mix salată verde

1 linguriță ulei de măsline, pentru salată

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul. Asezonezi fileurile de pește cu sare, piper, usturoiul zdrobit, coaja rasă și sucul de lămâie.

Pui peștele într-o tavă cu hârtie de copt și-l coci 12-15 minute, până devine fraged și se desface ușor cu furculița.

Între timp, stropești salata cu uleiul de măsline și cu oțetul balsamic.

Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline și prăjești peștele 2-3 minute pe fiecare parte pentru a-l rumeni. Îl servești alături de salata verde proaspătă.