File de pește cu salată verde
Aceasta este o masă sănătoasă și echilibrată, ideală pentru o cină ușoară sau un prânz rapid.

Ingrediente
2 fileuri de pește alb
1 lămâie
1 lingură ulei de măsline
1 cățel de usturoi
sare
piper
1 linguriță oțet balsamic
100 g mix salată verde
1 linguriță ulei de măsline, pentru salată
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul. Asezonezi fileurile de pește cu sare, piper, usturoiul zdrobit, coaja rasă și sucul de lămâie.
Pui peștele într-o tavă cu hârtie de copt și-l coci 12-15 minute, până devine fraged și se desface ușor cu furculița.
Între timp, stropești salata cu uleiul de măsline și cu oțetul balsamic.
Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline și prăjești peștele 2-3 minute pe fiecare parte pentru a-l rumeni. Îl servești alături de salata verde proaspătă.