File de pui cu cremă de nucă de cocos
Astăzi, poate mai mult ca niciodată, timpul este o marfă prețioasă, iar arta gătitului rapid a devenit o abilitate esențială.
Ingrediente
4 fileuri de pui dezosate și fără piele
sare și piper
1 lingură ulei
1 ceapă mică, tăiată mărunt
2 căței de usturoi, tocați
1 linguriță ghimbir ras
1 cutie lapte de cocos
1 lingură sos de soia
1 lingură suc de lămâie
1 lingură amidon de porumb (opțional)
ceapă verde sau mărar, pentru asezonat
Mod de preparare
Condimentezi fileurile de pui cu sare și piper pe ambele părți. Încălzești uleiul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu, adaugi carnea de pui și o gătești 6-8 minute pe fiecare parte, până când sunt bine făcute. Scoți din tigaie și dai deoparte.
În aceeași tigaie, adaugi ceapa tocată, usturoiul tăiat mărunt și ghimbirul ras. Sotezi 2-3 minute până se înmoaie ușor. Torni laptele de cocos, sosul de soia, sucul de lămâie și amesteci bine pentru a se combina aromele. Dacă preferi un sos mai gros, amesteci amidonul de porumb cu o cantitate mică de apă, adaugi în sos și lași pe foc încă 2-3 minute, până când sosul se îngroașă ușor.
Pui înapoi în tigaie carnea și lași pe foc câteva minute, permițând puiului să absoarbă aromele sosului. Ornezi cu ceapă verde sau mărar.