Foitaj cu cârnați

Foitajul este atât de versatil. Îl poţi folosi la deserturi şi aperitive, dulci, sărate, mic dejun, gustare, cină. Practic, nu exista reguli. Singura cerinţă este să pui suflet când îl găteşti şi să le împarţi cu cei dragi.

foita cu carnati jpg

Ingrediente

500 g carne de cârnați proaspeți

1 ou, pentru uns

1 cățel de usturoi ras

1 pachet aluat foitaj

sare

piper

1 ceapă mică, tocată

1 linguriță muștar Dijon

semințe de susan, pentru decor

Mod de preparare

Amesteci într-un bol carnea tocată cu ceapa, usturoiul, muștarul,sarea și piperul. Frămânți bine cu mâna până devine o compoziție omogenă.

Desfaci foitajul pe o suprafață peste care ai presărat puțină făină și-l tai pe lungime în 2 fâșii egale.

Împarți umplutura în două și formezi câte un sul lung pe mijlocul fiecărei fâșii. Rulezi aluatul peste carne, ca un cilindru și sigilezi marginile apăsând ușor. Tai fiecare sul în 5 bucăți egale.

Așezi rulourile într-o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut și presari semințe de susan. Dai tava în cuptorul preîncălzit 25–30 de minute sau până când aluatul devine auriu și crocant.