Frigărui cu chiftele
Ne gândim la nişte zile însorite la iarbă verde şi, de ce nu, la grătar. Iată o idee!
Ingrediente
1 dovlecel galben sau verde 1 ardei gras verde
00 g carne tocată (curcan, pui, vită)
1 ceapă
câteva frunze de rozmarin
1 ou
2 căţei de usturoi
1 lingură sos de soia
sare
piper
Cum se prepară:
Se amestecă carnea tocată cu ceapa mărunţită, frunzele de rozmarin tocate fin, usturoiul zdrobit, oul, sosul de soia, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chiftelelor rotunde. Separat, se curăţă ardeii de seminţe şi se taie pătrate cam de mărimea chiftelelor. Se curăţă dovlecelul şi se taie felii, apoi în două fiecare felie. Se înfig pe ţepuşe de frigăruie chiftelele, cu bucăţi de ardei şi cu felii de dovlecei între ele, şi se frig pe grătarul bine încins până se rumenesc frumos. Chiftelele trebuie să fie bine coapte, dar să rămână suculente. Se servesc calde, cu cartofi (piure sau prăjiţi) şi cu salată de vară.