Friptură de porc în crustă de ierburi
O friptură aromată, care va fi punctul central al mesei, friptură de porc în crustă de ierburi.
De ce ai nevoie pentru friptură de porc în crustă de ierburi
2 linguri cimbru
2 linguri tarhon
2 linguri zahăr brun
1 lingură rozmarin
sare
2 linguri pudră de ardei iute afumată
50 g unt
50 ml ulei
1 kg muşchi de porc
legume, după gust
Cum se prepară friptură de porc în crustă de ierburi
Amesteci toate ierburile aromate cu celelalte condimente. Adaugi uleiul şi amesteci până obţii o pastă. Freci muşchiul de porc cu zahăr şi aştepţi 5 minute, după care-l ungi cu ierburile aromate. Dai drumul la cuptor, pui muşchiul în tavă şi aşezi legumele de jur împrejur. Tai untul şi-l aşezi din loc în loc în tavă. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptor pentru o oră. Îndepărtezi felia, stropeşti friptura cu sosul din tavă şi o ţii până ce furculiţa intră cu uşurinţă în carne.
Sursa foto http://www.cravingalaska.com/