Friptură de porc la cuptor
Friptura de porc la cuptor este o rețetă clasică și perfectă pentru mesele de familie și pentru ocazii speciale.

Ingrediente
1 kg pulpă de porc fără os
3 linguri ulei
sare
150 ml vin alb sec
piper
1 crenguță cimbru
3 ardei iuți
5 căței de usturoi
3 cepe roșii
5 baby morcovi
Mod de preparare
Tai ceapa julien și o pui într-o tavă, speli bine morcovii, îi cureți și îi așezi în tavă. Freci pulpa de porc cu sare și cu piper, după gust și o pui peste legume. Torni uleiul și vinul, adaugi usturoiul mărunțit, ardeii iuți și crenguța de cimbru.
Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul încins în prealabil, o oră. Îndepărtezi folia, întorci carnea și o mai lași aproximativ
40 de minute să se rumenească. O stropești din când în când cu sosul din tavă.
O servești cu garnitura ta preferată.























