Friptură de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor este o rețetă clasică și perfectă pentru mesele de familie și pentru ocazii speciale.

friptura de porc la cuptor jpg

Ingrediente

1 kg pulpă de porc fără os

3 linguri ulei

sare

150 ml vin alb sec

piper

1 crenguță cimbru

3 ardei iuți

5 căței de usturoi

3 cepe roșii

5 baby morcovi

Mod de preparare

Tai ceapa julien și o pui într-o tavă, speli bine morcovii, îi cureți și îi așezi în tavă. Freci pulpa de porc cu sare și cu piper, după gust și o pui peste legume. Torni uleiul și vinul, adaugi usturoiul mărunțit, ardeii iuți și crenguța de cimbru.

Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul încins în prealabil, o oră. Îndepărtezi folia, întorci carnea și o mai lași aproximativ

40 de minute să se rumenească. O stropești din când în când cu sosul din tavă.

O servești cu garnitura ta preferată.