Friptură de pui cu sos de merișoare și portocale
Dulceața și aciditatea sosului de merișoare și portocale echilibrează perfect carnea fragedă de pui, făcând acest preparat ideal pentru o masă specială.
Ingrediente
4 pulpe de pui superioare
sare
piper
ulei
rozmarin, după gust
4 căței de usturoi zdrobiți
1 portocală, pentru servit
Pentru sos:
300 g merișoare
coaja și sucul de la 1 portocală
150 g zahăr brut
Mod de preparare
Pentru sosul de merișoare, speli bine portocala, îi razi coaja și o storci. Speli merișoarele, le usuci și le pui într-o cratiță, adaugi zahărul, coaja și zeama de portocală, amesteci, apoi torni apă atât cât să fie acoperite ingredientele. Pui pe foc cratița și o ții, din momentul în care începe să fiarbă, 10-25 de minute, apoi o dai de pe foc.
Speli pulpele de pui și le așezi într-o tavă. Le dai cu sare și cu piper, după gust, le freci cu usturoiul și le stropești cu ulei. Adaugi câteva crenguțe de rozmarin, acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul încins. O ții 30 de minute, apoi îi îndepărtezi folia. O ungi cu sosul de merișoare șio mai dai la cuptor până când se rumenește frumos.
O servești cu felii de portocale și cu sos de merișoare.