Friptură de vită cu mere FOTO
La cât de bine arată, nici nu-ţi vine să crezi cât de uşor este de preparat! Urmăreşte paşii cu atenţie şi vei avea parte de o cină deosebit de rafinată pentru familia ta. Pentru fripturi fragede de vită alege numai carne de calitate. Foloseşte mere ionatane roşii, pentru că sunt uşor dulcege şi dau savoare cărnii de vită. În loc de mixul de condimentele pentru vită poţi asezona carnea cu sare şi piper.
Ai nevoie de
500 g pulpă de vită
2 mere
mix de condimente pentru friptura de vită
100 g smântână
făină
1 legătură de pătrunjel
ulei, pentru prăjit
sare
piper
Pentru garnitură
orez cu şofran
roşii cherry
frunze de pătrunjel
sos cu smântână
Mod de preparare
Tai carnea felii. Baţi fiecare friptură cu un ciocan de şniţele, le dai cu condimente şi le laşi deoparte.
Speli merele, le cureţi de coajă şi le scoţi căsuţa cu seminţe, apoi le tai cubuleţe. Speli pătrunjelul şi îl tai mărunt.
Pui pe fiecare felie de carne condimentată cubuleţe de mere şi presari pătrunjel. Îndoi şi prinzi cu scobitori. Pacheţelele formate le dai prin făină şi le pui la prăjit.
După ce s-au rumenit, scoţi fripturile pe şerveţele absorbante. În uleiul în care ai prăjit carnea torni smântâna şi asezonezi cu sare şi piper. Amesteci până se îngroaşă sosul. Serveşti friptura cu garnitură de orez, sos, feliuţe de roşii şi frunze de pătrunjel.