Friptură de vită cu usturoi şi rozmarin
O delicioasă şi deosebită cină pentru cei dragi!
Ingrediente 2 fripturi de vită (T-bone) 1 crenguţă rozmarin 1 lingură ulei de măsline 2 linguri unt 2 căţei usturoi, pisaţi sare piper
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Scoate fripturile din frigider cu 30 de minute înainte de a le găti. Asezonează-le cu sare şi piper, pe ambele părţi.
Adaugă uleiulu de măsline, usturoiul şi rozmarinul într-un vas termorezistent şi încinge-l pe foc până sfârârie usturoiul. Aşază bucăţile de carne şi lasă-le 2 minute. Apoi, întoarce-le pe cealaltă parte şi lasă-le încă 2 minute. Bucăţile de carne vor căpăta o crustă plăcută.
Pune vasul, imediat în cuptor. Pentru o carne în sânge, lasă 1-2 minute în cuptor, la flacără medie. Pentru medium+rare, 2-3 minute, pentru medium , 3-4 minute. Dar nu uita, timpul depinde şi de grosimea fripturii. Dacă este mai groasă, poţi lăsa 1-2 minute în plus faţă de timpii pe care i-am dat noi.
Scoate din cuptor, acoperă cu o folie şi lasă să se odihnească 5 minute înainte de a servi.
http://kitchenswagger.com/