Friptură de vită în crustă de usturoi
Secretul acestei fripturi de vită în crustă de usturoi este să marinezi carnea cu o noapte înainte pentru a fi cât mai fragedă.
De ce ai nevoie pentru friptură de vită în crustă de usturoi
10 căţei de usturoi
2 linguri ulei
1 praf de sare
piper
cimbru
1 kg muşchi de vită
Cum se prepară friptură de vită în crustă de usturoi
Cu o seară înainte să-l prepari, ungi muşchiul cu usturoiul pisat, ulei, 2 linguri de sare, una de piper şi 2 de cimbru. Îl înfăşori într-o folie din plastic şi-l ţii la rece peste noapte. Cu o oră înainte să-l prepari îl scoţi din folie şi-l laşi să ajungă la temperatura camerei. Încingi ulei în tigaie şi-l prăjeşti câte 15 minute pe fiecare parte, după care-l aşezi într-o tavă, îl acoperi cu folie şi-l dai la cuptor o oră. Îndepărtezi folia şi-l mai laşi 10 minute să se rumenească.
Sursa foto http://ourlifetastesgood.blogspot.ro