Găluşte cu muşchi ţigănesc FOTO

galuste cu muschi tiganesc jpeg

Aperitiv delicios sau gustare, aceste găluşte pot fi însoţie de un sos de usturoi.

sos de usturoi

Ingrediente Pentru aluat făină 1 kg cartofi, fierţi în coajă 1 ou 1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g muşchi ţigănesc

1 ceapă

ulei

sare

piper

Pentru decor

1 ceapă călită

1 ardei iute

1 ridiche neagră

câteva frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Cureţi o ceapă, o speli şi o toci, iar muşchiul ţigănesc îl tai cubuleţe. La fel procedezi şi cu ceapa pentru decor. Ardeiul iute îl tai rondele, iar ridichea pentru garnitură o dai prin răzătoare.

image

Încingi ulei într-o tigaie, pui ceapa, presari piper şi laşi să devină sticloasă. Adaugi muşchiul ţigănesc tăiat mărunt şi-l ţii pe foc, ca să se combine aromele. Potriveşti de sare, dacă e cazul. Scoţi compoziţia şi o laşi deoparte. În acelaşi ulei căleşti şi ceapa de care ai nevoie pentru decor, cu sare şi piper, o laşi să se călească bine şi o pui separat.

image

Cureţi cartofii şi îi dai prin răzătoarea cu ochiuri mari. Pui un praf de sare, un ou şi făină cât cuprinde şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Presari făină pe o planşetă şi întinzi o foaie de grosime potrivită.

image

Tai aluatul pe lung, apoi pătrăţele, pui cu lingura din compoziţia de muşchi şi formezi găluşte. Procedezi la fel până termini ingredientele. Pui găluştele la fiert, în apă cu sare, şi le scoţi în momentul în care se ridică la suprafaţă. Le serveşti presărate cu ceapă tocată şi călită, presărată cu rondele de ardei iute verde şi decorate cu frunzuliţe de pătrunjel, alături de salată de ridiche neagră.

image