Gustare americană
Când vine vorba de gustări americane, există o varietate de opțiuni clasice și delicioase care reflectă diversitatea culinară a acestei țări.Iată una dintre ele.
Ingrediente
800 g cartofi
200 g cubulețe de bacon
150 g brânză cheddar rasă
200 ml lapte
1 lingură unt
1 lingură făină ulei, pentru prăjit
2-3 fire ceapă verde, tocate
sare
piper
ceapă verde
Mod de prearare
Cureți și tai cartofii bastonașe subțiri, îi pui într-un bol cu apă rece și îi lași să stea 15 minute pentru a elimina amidonul. Îi scurgi și îi usuci bine cu un prosop de bucătărie. Încălzești uleiul într-o tigaie adâncă și prăjești cartofii în porții mici 5-7 minute sau până devin aurii și crocanți. Îi scoți pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei și presari sare după gust.
Într-o altă tigaie, prăjești baconul cubulețe la foc mediu până devine crocant. Îl scoți pe un prosop de hârtie pentru a elimina grăsimea în exces.
Într-o cratiță mică, topești untul la foc mediu, adaugi făina și amesteci 1 minut, până când devine ușor aurie. Treptat, adaugi laptele, amestecând continuu până când compoziția se îngroașă. Adaugi brânza rasă și amesteci până se topește și se formează un sos cremos. Asezonezi cu sare și piper după gust.
Pui cartofii prăjiți pe un platou mare. Torni sosul de brânză deasupra, presari baconul crocant și adaugi ceapă verde tocată.