Jambon în aluat de casă
Când vine vorba de o bucată de jambon afumat, parcă nu mai ţii cont nici de calorii, nici de kilogramele în plus, ci doar de gustul deosebit şi de plăcerea de a savura preparatul.
Ingrediente (6 porţii)
Pentru aluat 400 g făină 1 linguriţă sare 70 g unt moale 150 ml apă caldă 1 pliculeţ drojdie uscată
1 bucată de jambon afumat fără os
1 ou d piper
Preparare
Aşezi ingredientele pentru aluat într-un castron mare, le amesteci şi apoi le aşezi pe planşetă şi le frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care îl laşi la dospit 30 de minute.
Opreşti un sfert din aluat, restul îl întinzi într-o foaie dreptunghiulară şi aşezi în mijlocul ei bucata de jambon. O înfăşori în aluat, presari cu piper şi sigilezi bine capetele unse cu albuş bătut.
Din aluatul oprit, formezi două suluri mai lungi, le împleteşti, le tai în două şi le aşezi la capetele jambonului. Deasupra ungi cu gălbenuş, apoi aşezi jambonul într-o formă termorezistentă, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa
40-50 de minute. Îl serveşti cald sau rece, tăiat felii, cu salată de roşii.