Magiritsa - supă grecească de miel
Magiritsa - supă grecească de miel e servită tradițional în noaptea de Înviere, după slujba de Paște.

Magiritsa - supă grecească de miel e servită tradițional în noaptea de Înviere, după slujba de Paște.
Ingrediente
800 g organe de miel
1,5 l apă
1 ceapă mare
2 morcovi
1 păstârnac
2 tulpini de țelină
3 căței de usturoi
2 foi de dafin
1 linguriță piper boabe
sare, după gust
1 lingură ulei de măsline
1 legătură mărar proaspăt
2 ouă
2 lămâi
200 g smântână
Mod de preparare
Speli organele de miel, le tai bucăți mici și le pui într-o oală mare cu 1,5 l de apă. Lași să dea în clocot și spumezi bine.
Toci ceapa, morcovii, păstârnacul și țelina cuburi mici. Călești ceapa 2-3 minute, apoi pui ceapa călită în oala cu organele. Adaugi legumele tocate, usturoiul zdrobit, foile de dafin și piperul boabe. Fierbi la foc mic aproximativ 1 oră, până când organele sunt fragede.
Într-un bol, bați ouăle cu sucul de la lămâi și smântâna până se omogenizează.
Când supa este gata, torni câte puțin din supa fierbinte peste compoziţia de ouă și smântână pentru a tempera ouăle, amestecând continuu. După ce ouăle au fost temperate, torni totul în oală, amestecând continuu pentru a obține o textură cremoasă.
Potrivești de sare și presari mărar verde, tocat fin. Servești supa fierbinte, garnisită cu ierburi proaspete.