Mâncare cubaneză cu carne de porc şi ardei
Reţeta pe care o propunem azi este din bucătăria cubaneză şi sperăm să vă placă la fel de mult cum ne place şi nouă.
Ce ai nevoie
500 g carne de porc tocată 1 ceapă roşie 3 căţei de usturoi 3 ardei graşi (galben, roşu, verde) câteva bucheţele de conopidă câteva bucheţele de broccoli 1 morcov mare 2 tije de ţelină verde frunze de ţelină şi pătrunjel verde 2-3 linguri ulei de măsline 500 ml supă de carne chimen sare piper 200 g orez cu bobul lung pentru garnitură
Cum se prepară
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei bine încins. Se adaugă carnea tocată, chimen, piper, sare, după gust, 100 ml supă şi se lasă să fiarbă,
la foc mic, circa 20 de minute. Separat, se taie morcovul bucăţi şi se fierb împreună cu bucheţelele de conopidă şi de broccoli în restul de supă de carne, după care se scurg şi se pun peste carnea călită.Se adaugă tijele, frunzele de ţelină şi de pătrunjel verde tocate mărunt, ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi rondele. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă, sub capac 10 minute. Legumele trebuie să fie crocante. Separat, se fierbe orezul într-o cantitate dublă de apă, sare şi o lingură de ulei de măsline. Se lasă acoperit pentru a absorbi zeama şi se serveşte într-un castron separat, drept garnitură la mâncarea de ardei cu carne tocată.