Mâncare de vită cu năut FOTO

mancare de vita cu naut jpeg

Ştiai că o alimentaţie bogată în fibre provenite din diverse surse reduce riscul de cancer la colon? Năutul conţine fibre insolubile şi contribuie la evacuarea sărurilor, prevenind constipaţia. iar această mâncare de vită cu năut este o combinaţie îmbietoare de arome şi gusturi!

Mâncare de vită cu năut - Ingrediente (6 porţii)

500 g carne vită 2 cepe 300 g năut 1 cană orez curry 300 ml suc de roşii sare piper ulei apă 2 roşii pătrunjel

Mâncare de vită cu năut - Mod de preparare

Speli năutul şi îl pui la fiert în apă cu sare. Îl laşi să fiarbă cam 40-45 de minute. Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj.

image

Speli carnea, o tamponezi cu un şervet de hârtie şi o tai bucăţi. Le pui într-o tigaie cu puţin ulei încins, la foc mediu, şi rumeneşti bine carnea pe toate părţile. Scurgi de ulei şi laşi carnea deoparte, într-un vas.

image

Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o pui la călit în uleiul în care ai rumenit carnea, la foc mediu. Când a devenit translucidă, adaugi năutul fiert şi scurs, carnea şi orezul fiert. Amesteci şi torni apă cât să le acopere.

image

Asezonezi cu sare şi piper, torni sucul de roşii, adaugi şi o linguriţă de curry. Amesteci bine şi laşi să fiarbă la foc potrivit. Opăreşti roşiile şi le cureţi de coajă. Apoi, le tai cubuleţe, speli pătrunjelul şi îl toci. Serveşti mâncarea caldă cu roşii şi pătrunjel.

image