Mâncare franţuzească de pui cu ceapă

mancare frantuzeasca de pui cu ceapa jpeg

Iată o reţetă uşoară de mâncare franţuzească de pui cu ceapă. Bucăţi de pui într-un sos cremos cu ceapă în care ai topit caşcaval. Delicios!

Ingrediente

1 kg ceapă, cutăţată şi tăiată julien ⅓ cană ulei de măsline 2 linguriţe oţet balsamic 1 kg piept de pui, fără oase şi pieliţe, tăiaţi cuburi sare ½ linguriţă cimbru uscat 2 căni supă de vită 2 linguri făină 1 cană caşcaval 1 baghetă, feliată

Mod de preparare

Încinge un sfert de cană de ulei de măsline într-o tigaie pe care o poţi băga şi în cuptor. Adaugă ceapa şi amestecă cu ulei. Presară puţină sare. Lasă pe foc ceapa, amestecând in când în când pentru a evita să se ardă şi lasă cam 20 de minute, la foc mic până se caramelizează puţin. Încorporează oţetul şi mai lasă pe foc 1-2 minute.

Aşază ceapa preparată într-o farfurie şi dă-o deoparte. Repune tigaia pe foc la flacără medie şi adaugă restul de ulei.

Asezonează puiul cu sare, piper şi cimbru. Adaugă carnea în tigaie şi lasă-le pe foc până se rumeneşte pe toate părţile, şi este pătrunsă. Apoi, iar bucăţile de pui din tigaie.

Dă focul mai iute. Toarnă supa de vită şi, cu o spatulă de lemn, curăţă ce a rămas pe fundul tigăii. Dă focul la mediu. Încorporeză, treptat, făina până se îngroaşă supa. Asezonează cu sare şi piper. Pune bucăţile de pui şi ceapa şi amestecă cu sosul de vită. Presară cu caşcaval şi bagă la cuptor pentru 10 minute până când se topeşte caşcavalul şi face bule. Poţi presăra puţin cimbru, dacă vrei.

Pune şi câteva felii de baghetă atunci când serveşti şi e caldă.

sursa: http://www.motherthyme.com/