Medalioane de curcan cu legume
Medalioanele de curcan cu legume sunt alegerea ideală pentru cei care caută o rețetă ușoară, plină de aromă, este perfectă pentru întreaga familie.

Ingrediente
1-2 frunze de salvie proaspătă sau ½ linguriță uscată
300 g piept de curcan
2 linguri ulei de măsline
150 g ciuperci champignon, tăiate jumătăți
300 g dovleac plăcintar, tăiat cuburi
1 ceapă albă mare, tăiată felii groase
1 linguriță zeamă de lămâie
sare
piper negru, proaspăt măcinat
câteva semințe de dovleac, pentru decor
Mod de preparare
Tai carnea medalioane egale și le condimentezi cu sare, piper, zeamă de lămâie și 1 lingură de ulei de măsline. Le lași 10–15 minute la marinat.
Într-un bol mare, amesteci dovleacul, ceapa și ciupercile cu 1 lingură de ulei, sare, piper și frunzele de salvie.
Pui legumele într-un vas ceramic sau o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așezi medalioanele de curcan deasupra. Dai tava la cuptor 25-30 de minute, până când legumele sunt moi și caramelizate, iar curcanul este fraged și rumenit ușor.
Scoți din cuptor, presari câteva semințe de dovleac și servești cald.

























