Medalion de porc cu sos de ciuperci
Medalion de porc cu sos de ciuperci este o rețetă rafinată și savuroasă, perfectă pentru o cină specială.
Ingrediente
500 g medalioane de porc
200 g ciuperci champignon
1 ceapă mică
2 căței de usturoi, tăiați mărunt
150 ml smântână pentru gătit
100 ml vin alb sec
sare
2 linguri ulei
1 lingură unt
1 lingură făină
piper
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță paprică
Mod de preparare
Condimentezi medalioanele de porc cu sare, piper, paprică și cimbru. Într-o tigaie din fontă, încălzești o lingură de ulei la foc mediu, adaugi carnea și o gătești 4-5 minute pe fiecare parte, până devine rumenă și este bine făcută. O scoți din tigaie și o lași deoparte.
În aceeași tigaie, adaugi ceapa tocată și o călești până devine translucidă, apoi usturoiul și-l gătești încă un minut. Pui ciupercile feliate și le lași pe foc până se înmoaie și se rumenesc, 5-7 minute. Adaugi untul și amesteci până se topește. Presari făina și amesteci bine, gătești un minut pentru a elimina gustul de făină crudă, apoi torni vinul, amestecând constant pentru a desprinde bucățile caramelizate de pe fundul tigăii. Lași vinul să scadă puțin, aproximativ 3 minute. Reduci focul și adaugi smântâna pentru gătit. Amesteci bine până sosul se îngroașă și devine omogen. Potrivești de sare și piper.
Așezi medalioanele de porc înapoi în tigaie și le lași în sos 3-4 minute, pe foc. Garnisești cu frunze proaspete de pătrunjel.