Medalion de porc cu sos de ciuperci

medaliom de porc cu sos de ciuperci jpg

Medalion de porc cu sos de ciuperci este o rețetă rafinată și savuroasă, perfectă pentru o cină specială.

Ingrediente

500 g medalioane de porc

200 g ciuperci champignon

1 ceapă mică

2 căței de usturoi, tăiați mărunt

150 ml smântână pentru gătit

100 ml vin alb sec

sare

2 linguri ulei

1 lingură unt

1 lingură făină

piper

1 linguriță cimbru uscat

1 linguriță paprică

Mod de preparare

Condimentezi medalioanele de porc cu sare, piper, paprică și cimbru. Într-o tigaie din fontă, încălzești o lingură de ulei la foc mediu, adaugi carnea și o gătești 4-5 minute pe fiecare parte, până devine rumenă și este bine făcută. O scoți din tigaie și o lași deoparte.

În aceeași tigaie, adaugi ceapa tocată și o călești până devine translucidă, apoi usturoiul și-l gătești încă un minut. Pui ciupercile feliate și le lași pe foc până se înmoaie și se rumenesc, 5-7 minute. Adaugi untul și amesteci până se topește. Presari făina și amesteci bine, gătești un minut pentru a elimina gustul de făină crudă, apoi torni vinul, amestecând constant pentru a desprinde bucățile caramelizate de pe fundul tigăii. Lași vinul să scadă puțin, aproximativ 3 minute. Reduci focul și adaugi smântâna pentru gătit. Amesteci bine până sosul se îngroașă și devine omogen. Potrivești de sare și piper.

Așezi medalioanele de porc înapoi în tigaie și le lași în sos 3-4 minute, pe foc. Garnisești cu frunze proaspete de pătrunjel.