Merlucius la cuptor cu cartofi

peste cu cartofi si ceapa la cuptor jpeg

De multe ori ni se face pofta de peste pe care, evident, îl putem prepara în mai multe feluri. Cel mai la îndemână este prăjit, tăvălit eventual prin mălai. Dar noi avem pentru voi o altfel de reţetă, de merlucius la cuptor cu cartofi. Cu un astfel de preparat îi poţi ademeni şi pe cei care de obicei refuză peştele în meniu.

Merlucius la cuptor cu cartofi - Ingrediente

1 kg cartofi 300 g ceapă 200 g caşcaval 300 g bulion sare piper 4 fileuri de merluciuc ceapă verde ulei unt

Merlucius la cuptor cu cartofi - Mod de preparare

Cureţi cartofii şi îi fierbi întregi circa 20 de minute. Îi scurgi de apă şi îi tai rondele. Căleşti ceapa tocată julien, adaugi bulionul şi laşi pe foc 10-15 minute. Separat, rumeneşti în puţin ulei rondelele de cartofi pe ambele părţi, întorcându-le uşor, să nu se sfărâme. Pui ceapa şi bulionul şi mai laşi două minute.

Între timp, speli peştele, îl tamponezi cu un şervet absorbant şi potriveşti de sare. Încingi puţin unt, într-o tigaie, şi laşi peştele să se pătrundă pe ambele părţi.

Torni totul într-un vas termorezistent uns cu ulei, pui felii de caşcaval sau caşcaval răzuit, potriveşti gustul de sare şi piper şi coci în cuptorul încins până se topeşte caşcavalul. Serveşti împreună cu cartofi şi frunze de ceapă verde tocate, pe deasupra.