Miniantreuri cu şuncă şi dovlecei
Simple delicii şi gustări pentru luat la serviciu.
Ingrediente Pentru aluat 100 g unt 200 g făină 1 praf de copt 1 ou
Pentru umplutură
250 g şuncă tocată
4 dovlecei spălaţi şi tăiaţi rondele
1 ceapă
3 ouă
200 g smântână
sare
piper
4 roşii tăiate cubuleţe
1-2 linguri ulei
Mod de preparare
Pregăteşti aluatul astfel: cerni făina şi faci o gaură în mijloc. Separat, baţi untul cu mixerul până devine pufos, apoi adaugi oul şi praful de copt. Pui amestecul obţinut în făină şi, cu mâna, încorporezi în făină. Frămânţi uşor până obţii o bilă de aluat pe care o pui în folie de plastic, la frigider.
Pentru umplutură, încingi uleiul şi căleşti ceapa tocată. Când devine sticloasă, adaugi şunca tăiată cubuleţe. Căleşti puţin şi opreşti focul. Laşi la răcit.
Baţi ouăle cu smântâna, pui roşiile şi potriveşti de sare şi piper. Torni combinaţia peste legumele din tigaie răcite.
Scoţi aluatul şi îl întinzi pe o planşetă. Tapetezi şase forme de tarte şi întinzi aluatul. Ai grijă să pui şi pe margine. Torni în forme umplutura, adaugi deasupra rondele de dovlecei, le pui într-o tavă de cuptor şi dai la copt. Le ţii aproximativ 25 de minute.