Musaca de vinete
Musacaua de vinete este săţioasă, numai bună de servit la masa de prânz ca fel principal.

Ingrediente
3 vinete
500 g carne de curcan tocată
1 ceapă
3 căței de usturoi
250 g smântână
200 g parmezan ras
150 ml suc de roșii
2 linguri ulei
100 ml supă de legume fierbinte
sare
piper
Mod de preparare
Speli sub jet de apă vinetele, le ștergi și le tai rondele. Le dai cu sare și le lași 30 de minute să iasă amăreala din ele, apoi le clătești, le ștergi și le pui într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Le dai la cuptorul încins și le ții până se înmoaie. Le lași la răcit.
Încingi uleiul, adaugi ceapa tocată cubulețe, amesteci, pui usturoiul zdrobit și carnea tocată, presari sare și piper, după gust și torni supa. Lași la fiert aproximativ 20 de minute, apoi torni sucul de roșii. Amesteci și mai fierbi încă 15 minute, apoi dai vasul deoparte.
Tapetezi o tavă dreptunghiulară, așezi un strat de rondele de vinete, răstorni carnea, nivelezi, presari parmezanul ras, torni smântâna și pui restul de vinete.
Dai tava la cuptorul încins pentru aproximativ 25 de minute, până ce este rumenită uniform.