Musaca de vinete şi cartofi cu carne FOTO
Un pic din Grecia însorită, direct la tine în farfurie, în acest sfârşit de septembrie mohorât! Prepară pentru această musaca şi un sos Bechamel. Iar dacă s-au format cocoloaşe, foloseşte mixerul pentru a de dizolva.
Ingrediente
350 g cartofi 300 g vinete 500 g carne tocată porc cu vită 1 ceapă 3 ouă ulei ½ linguriţă cimbru boia dulce 4 roşii pătrunjel verde 150 g caşcaval ras 1 lingură unt sare piper
45 g unt
500 ml lapte
45 g făină
50 g caşcaval ras
sare
piper
Mod de preparare
Speli vinetele şi le tai felii subţiri. Presari sare pe fiecare felie, dai deoparte. Apoi scurgi lichidul format. Tai cartofii felii. Încingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti vinetele şi rumeneşti cartofii.
Încingi ulei şi căleşti ceapa tocată fin. În carnea tocată adaugi 3 ouă bătute separat, sare, piper, boia, cimbru, pătrunjel şi roşii tocate, apoi pui la călit peste ceapă şi laşi până când scade zeama.
Pui untul într-o tigaie la foc mic. După ce s-a topit, adaugi făina în ploaie, amestecând mereu să nu se formeze cocoloaşe. După ce ai încorporat făina, torni în fir subţire laptele, amestecând continuu. Laşi să dea câteva clocote şi adaugi caşcavalul, sare şi piper. Aştepţi să se
combine aromele şi opreşti focul.
Ungi un vas termorezistent cu unt şi aşezi un strat de cartofi, apoi vinete, urmat de un strat de carne şi torni din sos. Repeţi până termini ingredientele, ultimul strat fiind de sos, peste care razi caşcavalul. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute. Serveşti caldă.