Musaca turcească

Musacaua turcească este diferită de cea grecească sau românească. Îţi recomandăm această reţetă de musaca. 

musaca turceasca jpg

Ingrediente

2-3 vinete mari

250 g carne tocată

4 căței de usturoi zdrobiți

3 roșii tăiate rondele

sare

piper

2 cepe tăiate mărunt

2 linguri ulei

2 linguri bulion

1 lingură boia dulce

100 ml sos de roșii

frunze de pătrunjel tăiate fin, pentru servit

Mod de preparare

Speli vinetele, le tai în felii mai groase, le dai cu sare și le lași deoparte 30 de minute, apoi le clătești sub jet de apă și le usuci.

Încingi uleiul, prăjești feliile de vinete și le scoți pe șervețele absorbante, apoi le așezi într-o tavă tapetată.

În același ulei călești cepele, presari sare și piper, după gust, apoi adaugi usturoiul și amesteci. Lași câteva minute și pui carnea tocată. O ții până devine albicioasă, apoi adaugi bulionul, boiaua și sosul de roșii. Fierbi acoperit 10-15 minute.

Pui pe fiecare bucată de vânătă din tavă câte 1-2 linguri de carne, așezi deasupra rondele de roșii și dai tava la cuptorul încins, 20 de minute.

Servești musacaua decorată cu pătrunjel.