Muşchiuleţ de porc umplut
Pentru masa de Crăciun ori de Revelion, pregăteşte şi o ruladă din muşchi de porc cu care îţi vei impresiona invitaţii.
Ingrediente (1 ruladă)
1 muşchiuleţ de porc 300 g carne tocată de pui 1 ou 1 ceapă 1 mână pătrunjel verde sare piper 2-3 linguri ulei 10 felii bacon 100 ml apă fiartă mere coapte, opţional
Mod de preparare
Tai muşchiuleţul de porc în jumătate, pe lung, fără să-l desprinzi. Baţi carnea cu ciocanul şi o condimentezi cu sare şi piper după gust. Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine sticloasă, adaugi carnea de pui şi amesteci până scade zeama. Dai deoparte şi laşi la răcorit, apoi adaugi oul, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul după gust.
Întinzi umplutura peste muşchiuleţ şi rulezi. Îmbraci rulada în felii de bacon şi o legi cu sfoară alimentară, o aşezi în tavă şi torni apa. O ţii la cuptor 50 de minute, acoperită cu folie de aluminiu, apoi o dai deoparte şi o mai laşi 10 minute, până se rumeneşte. Serveşti rulada, dacă vrei un gust inedit, cu măr copt.