Omletă spaniolă
Această omletă este ideală pentru micul dejun, prânz sau chiar ca aperitiv la o masă festivă.

Ingrediente
500 g cartofi, curățați și tăiați felii subțiri
1 ceapă mare, tăiată julien
6 ouă mari
150 g cârnăciori chorizo
100 ml ulei de măsline extravirgin
sare
piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
Încălzești uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugi cartofii și ceapa. Gătești 15–20 de minute, amestecând ocazional, până se înmoaie fără să se rumenească. Scoți cartofii și ceapa cu o spumieră și lași la scurs pe hârtie absorbantă. Sărezi ușor. Scurgi excesul de ulei din tigaie, adaugi cârnăciorii și prăjești 3–5 minute, până se rumenesc. Scoți și lași să se răcească puțin.
Bați ouăle într-un bol mare cu puțină sare și piper. Adaugi cartofii, ceapa și chorizo peste ouă, amesteci ușor.
Încălzești o tigaie antiaderentă cu puțin ulei, torni compoziția în tigaie. Coci la foc mediu 5–7 minute, până când marginile se întăresc. Întorci omleta cu ajutorul unei farfurii și coci încă 4–5 minute pe cealaltă parte.
Lași omleta să se răcească câteva minute. Tai și servești caldă, la temperatura camerei sau rece. Adaugi pătrunjel proaspăt.