Pachețele de varză cu mozzarella

Pachețele de varză cu mozzarella, un preparat ideal pentru aperitive sau gustări calde.

pachetele cu varza si mozarella jpg

Ingrediente

1 varză mare

carnea tocată din 4 cârnați mari, proaspeți

1 ceapă

½ linguriță cimbru uscat

3 căței de usturoi

½ cană orez de sarmale

1 cană mozarella rasă

½ cană parmezan ras

1/2 cutie roșii pasate

pătrunjel proaspăt, pentru ornat

Mod de preparare

Cureți foile de varză și le scufunzi în apă clocotită cu sare. Le lași 20 de minute pentru a putea fi manevrate mai ușor.

Într-o tigaie nonaderentă, călești ceapa tocată fin, iar când devine translucidă, adaugi carnea din cârnați, usturoiul zdrobit, sare, cimbru și continui să călești până ce carnea își schimbă culoarea.

Adaugi mozzarella rasă, parmezanul, orezul și continui să amesteci 1 minut până se încorporează.

Întinzi foile de varză, pui câte două linguri de umplutură și formezi pachețele dreptunghiulare pe care le așezi într-un vas de fontă.

Amesteci roșiile pasate cu apă astfel încât să acoperi pachețelele cu lichid. Acoperi vasul cu folie de aluminiu și dai la frigider 45 de minute, apoi îndepărtezi folia și lași la rumenit încă 15 minute. Scoți și ornezi cu pătrunjel proaspăt.