Paste cu brânză şi costiţă afumată

Paste cu branza si costita afumata jpeg

Am preparat de multe ori past cu diverse combinaţii de brânză şi carne: de la cele clasice carbonara, până la această combinaţie de paste cu brânză şi costiţă afumată. Aceasta din umră este o combinaţie mai mult decât delicioasă. Dar este şi foarte săţioasă. O recomandăm la cină, însoţită de un pahar de vin roşu.

Paste cu brânză şi costiţă afumată - Ingrediente (4 porţii)

200 g paste „fundiţe” 200 g costiţă afumată 150 g telemea de oi (sau caşcaval) 2 linguri smântână 4-5 fire de sparanghel (opţional) sare piper

1 salată verde

5-6 roşii cherry

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri ulei

sare

Paste cu brânză şi costiţă afumată - Cum se prepară

Se fierb pastele în apă cu sare „al dente” conform indicaţiilor de pe pachet, se scurg de apă şi se aşază într-o salatieră mare. Separat, se taie costiţa şuviţe şi se rumeneşte fără adaos de ulei până devine crocantă, se scoate din tigaie pe un prosop absorbant pentru a înlătura excesul de grăsime, apoi se adaugă peste paste.

Se adaugă telemeaua sau caşcavalul tăiate cubuleţe, sparanghelul scurs de zeama în care a fost conservat, smântâna, sare şi piper, după gust. Se amestecă uşor, pentru a nu se sfărâma ingredientele. Pastele cu brânză şi costiţă afumată se servesc garnisită cu salată verde şi roşii cherry, asezonate cu sos vinegretă preparat din ulei, zeamă de lămâie şi sare.