Pateuri umplute cu carne

pateuri cu carne jpg

Pateurile umplute cu carne sunt delicioase şi pot deveni oricând o gustare consistentă şi sănătoasă.

Ingrediente

1 aluat foitaj

500 g carne de curcan

1 ceapă

2 ouă

1 lingură smântână

1 lingură ulei

sare

piper

Pentru sos:

1 linguriță zeamă de lămâie

200 g iaurt gras sare

boia

piper

Mod de preprare

Dezgheți foitajul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Toci carnea și o călești în ulei, împreună cu ceapa tăiată mărunt, sare și piper, după gust. Lași pe foc până când scade zeama și carnea prinde culoare. Dai deoparte, o lași să se răcească, apoi adaugi un ou, smântâna și omogenizezi.

Tai aluatul în pătrate și pe fiecare pui câte o lingură din compoziția de carne. Aduci colțurile la mijlocul pătratului, le prinzi bine să nu se dezlipească și ungi cu oul rămas fiecare pateu, apoi le așezi într-o tavă tapetată și le coci aproximativ 25 de minute sau până când se rumenesc.

Într-un bol mai mic, amesteci iaurtul cu zeama de lămâie și condimentele și servești cu pateurile calde.