Pateuri umplute cu carne
Pateurile umplute cu carne sunt delicioase şi pot deveni oricând o gustare consistentă şi sănătoasă.
Ingrediente
1 aluat foitaj
500 g carne de curcan
1 ceapă
2 ouă
1 lingură smântână
1 lingură ulei
sare
piper
Pentru sos:
1 linguriță zeamă de lămâie
200 g iaurt gras sare
boia
piper
Mod de preprare
Dezgheți foitajul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Toci carnea și o călești în ulei, împreună cu ceapa tăiată mărunt, sare și piper, după gust. Lași pe foc până când scade zeama și carnea prinde culoare. Dai deoparte, o lași să se răcească, apoi adaugi un ou, smântâna și omogenizezi.
Tai aluatul în pătrate și pe fiecare pui câte o lingură din compoziția de carne. Aduci colțurile la mijlocul pătratului, le prinzi bine să nu se dezlipească și ungi cu oul rămas fiecare pateu, apoi le așezi într-o tavă tapetată și le coci aproximativ 25 de minute sau până când se rumenesc.
Într-un bol mai mic, amesteci iaurtul cu zeama de lămâie și condimentele și servești cu pateurile calde.