Pelmeni ruseşti cu carne
Cei mai gustoşi colţunaşi pentru cei dragi!
Ingrediente (8 porţii)
2 căni făină 1 cană lapte 1 lingură ulei 3 ouă 250 g carne tocată de porc 250 g carne tocată de vită 1 ceapă sare piper
Cum se prepară
Carnea tocată de două ori se amestecă cu ceapa tocată mărunt, sare, piper, după gust, şi puţin lapte. Se amestecă făina cu ouăle, laptele, o linguriţă cu sare şi uleiul. Se frământă până se obţine un aluat nu prea tare şi elastic.
Pe masa tapetată cu făină se rulează aluatul sub formă de şarpe, cu diametrul de 2,5 cm. Se taie bucăţi de mărimea unei linguri şi se întind sub formă rotundă. Se pune câte o linguriţă de carne, se îndoaie pe jumătate, astfel încât rezultă un semicerc. Se presează marginile bine şi se unesc colţurile.
Se fierb în apă clocotită şi, după ce se ridică la suprafaţă, se mai lasă trei minute. Se scot cu spumiera şi se servesc cu unt şi stropiţi cu oţet şi piper.