Perepechi cu carne

Perepechii cu carne sunt plăcințele deschise, tradiționale în bucătăria slavă, asemănătoare unor mini-tarte rustice.

preperchi cu sare jpg

Ingrediente

Pentru aluat:

300 g făină

150 ml lapte călduț

5 g drojdie uscată

1 ou

30 g unt

1 linguriță zahăr

½ linguriță sare

Pentru umplutură:

300 g carne tocată (porc, vită sau amestec)

1 ceapă

1 ou

50 ml smântână

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci laptele călduț cu zahărul și cu drojdia, și lași 5-10 minute să se activeze. Adaugi oul, untul topit și sarea, apoi încorporezi făina treptat și frămânți un aluat elastic. Lași aluatul la dospit 30 de minute, acoperit cu un prosop.

Tai ceapa mărunt și o amesteci cu carnea tocată, oul, smântâna, sarea și piperul. Împarți aluatul în 16 bucăți și formezi bile. Aplatizezi fiecare bilă într-un disc de aproximativ 10 cm diametrul și ridici ușor marginile, formând un mic coșuleț. Poți folosi și forme speciale de minitarte.

Umpli fiecare perepechi cu compoziția de carne, le așezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coci în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute, până devin aurii. Le servești calde, cu smântână sau cu ceapă verde.