Peşte marinat cu sos tomat
Să profităm de nişte peşte zic...Voi n-aţi mânca nişte peşte marinat cu sos tomat?...
Ingrediente pentru peşte marinat cu sos tomat
12 peşti marinaţi (hamsii, macrou) 5 căţei de usturoi sare şi piper numai după gust ulei de măsline 4 roşii în bulion
Mod de preparare pentru peşte marinat cu sos tomat
Speli peştii dacă îi cumperi gata marinaţi şi, eventual, îi poţi lăsa 30 de minute în apă rece. Dacă îi iei cruzi, după ce îi cureţi şi îi tai, îi pui pentru 8 ore într-o soluţie de oţet, cu un căţel de usturoi şi sare.
Într-un vas de cuptor aşezi peştii, uleiul şi usturoiul. Toci mărunt roşiile sau le treci prin răzătoare şi le pui lângă peşti cu tot cu zeama pe care şi-o lasă. Dai la cuptor pentru 15 minute.