Piept de curcan cu dovleac la cuptor
Cei care nu pot mânca preparate din carne de porc se pot orienta către carnea de curcan, care este foarte fragedă dacă este pregătită corect.
Ingrediente
300 g piept de curcan
500 g dovleac
1 ceapă albă
200 g ciuperci
usturoi granulat
3 linguri ulei
50 g semințe de dovleac
frunze de salvie
Mod de preparare
Tai pieptul de curcan în bucăți potrivite, le ungi cu o lingură de ulei, cu sare, piper și cu usturoi granulat, după gust.
Cureți dovleacul de coajă și îl tai cuburi. Tai ceapa și ciupercile felii. Întinzi o foaie de copt într-o tavă de mărime potrivită, așezi legumele, le presari cu sare, cu piper și cu usturoi granulat, după gust, torni 2 linguri de ulei și amesteci, apoi așezi carnea peste ele.
Dai tava la cuptorul preîncălzit și o lași aproximativ 40 de minute.
Servești friptura decorată cu frunze de salvie și cu semințele de dovleac.