Piept de curcan cu dovleac la cuptor
![piept de curcan cu dovleac la cuptor jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-6/62764d23-b70d-414b-a247-771ced9306a1/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Cei care nu pot mânca preparate din carne de porc se pot orienta către carnea de curcan, care este foarte fragedă dacă este pregătită corect.
Ingrediente
300 g piept de curcan
500 g dovleac
1 ceapă albă
200 g ciuperci
usturoi granulat
3 linguri ulei
50 g semințe de dovleac
frunze de salvie
Mod de preparare
Tai pieptul de curcan în bucăți potrivite, le ungi cu o lingură de ulei, cu sare, piper și cu usturoi granulat, după gust.
Cureți dovleacul de coajă și îl tai cuburi. Tai ceapa și ciupercile felii. Întinzi o foaie de copt într-o tavă de mărime potrivită, așezi legumele, le presari cu sare, cu piper și cu usturoi granulat, după gust, torni 2 linguri de ulei și amesteci, apoi așezi carnea peste ele.
Dai tava la cuptorul preîncălzit și o lași aproximativ 40 de minute.
Servești friptura decorată cu frunze de salvie și cu semințele de dovleac.