Piept de curcan cu parmezan și busuioc
Pieptul de curcan cu parmezan și busuioc este un preparat savuroas și rafinat.

Ingrediente
2 jumătăți piept de curcan
150 g mozzarella
100 g parmezan
sare
piper
2 linguri făină
2 ouă
1-2 lingurițe pudră de usturoi
ulei, pentru prăjit
Pentru sos:
7 roșii bine coapte
1/2 linguriță fulgi de ardei iute
1 mână busuioc spălat și tăiat fin
1 lingură ulei
sare
piper
4 căței de usturoi busuioc, pentru decor
Mod de preparare
Pentru sos, dai roșiile prin răzătoare, le amesteci cu usturoiul zdrobit, cu sare și piper, după gust, adaugi fulgii de ardei iute și răstorni compoziția obținută într-o tigaie în care ai pus uleiul. Amesteci și fierbi aproximativ 15 minute, adaugi busuiocul, mai lași încă 5 minute și dai de pe foc.
Între timp, bați ușor cu ciocanul de șnițele pieptul de curcan, amesteci făina cu pudra de usturoi, bați ouăle cu sare și cu piper, după gust, apoi treci carnea prin ouă, prin făină, apoi prin ouă și iar prin făină. Încingi uleiul și le prăjești până devin aurii. Le scoți și le lași deoparte.
Răstorni sosul de roșii într-o tavă, treci carnea prin mozzarella amestecată cu parmezanul și o așezi în tavă. O presari cu restul de mozzarella și de parmezan și o dai la cuptorul încins, aproximativ 20 de minute. Servești pieptul de curcan decorat cu busuioc.