Piept de curcan în aluat

Ideal pentru o cină elegantă sau o masă în familie, pieptul de curcan în aluat aduce un plus de savoare și rafinament fiecărei mese.

pipept de curcan in aluat jpg

Ingrediente

500 g piept de curcan

2 ouă

50 g unt

sare

piper

7 ouă de prepeliță, fierte și curățate

Pentru aluat:

500 g făină

200 ml apă caldă

3 linguri ulei

½ linguriţă praf de copt

1 praf de sare

1 ou, bătut cu o lingură de lapte, pentru uns

Mod de preparare

Amesteci praful de copt cu sarea și cu făina. Torni uleiul și apa caldă, puţin câte puţin și frămânți un aluat omogen, care nu se lipește de mâini. Îl lași să se odihnească, la temperatura camerei, aproximativ 30 de minute.

Pentru umplutură, fierbi carnea tăiată cuburi, o dai prin mașina de tocat, apoi o amesteci cu sare, cu piper după gust, adaugi cele 2 ouă, untul și omogenizezi umplutura.

Întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară, așezi pe el umplutura, pui ouăle de prepeliță unul în spatele celuilalt și rulezi carnea, apoi rulezi aluatul peste carne. Îl sigilezi cu oul bătut cu lapte, apoi cu ce rămâne din compoziția cu lapte ungi toată suprafața. Îl modelezi după preferințe, îl așezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt și-l dai la cuptorul încins până când se rumenește.