Piept de curcan în aluat
Ideal pentru o cină elegantă sau o masă în familie, pieptul de curcan în aluat aduce un plus de savoare și rafinament fiecărei mese.

Ingrediente
500 g piept de curcan
2 ouă
50 g unt
sare
piper
7 ouă de prepeliță, fierte și curățate
Pentru aluat:
500 g făină
200 ml apă caldă
3 linguri ulei
½ linguriţă praf de copt
1 praf de sare
1 ou, bătut cu o lingură de lapte, pentru uns
Mod de preparare
Amesteci praful de copt cu sarea și cu făina. Torni uleiul și apa caldă, puţin câte puţin și frămânți un aluat omogen, care nu se lipește de mâini. Îl lași să se odihnească, la temperatura camerei, aproximativ 30 de minute.
Pentru umplutură, fierbi carnea tăiată cuburi, o dai prin mașina de tocat, apoi o amesteci cu sare, cu piper după gust, adaugi cele 2 ouă, untul și omogenizezi umplutura.
Întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară, așezi pe el umplutura, pui ouăle de prepeliță unul în spatele celuilalt și rulezi carnea, apoi rulezi aluatul peste carne. Îl sigilezi cu oul bătut cu lapte, apoi cu ce rămâne din compoziția cu lapte ungi toată suprafața. Îl modelezi după preferințe, îl așezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt și-l dai la cuptorul încins până când se rumenește.