Piept de curcan în sos de cocos

Gustul bun nu se măsoară în calorii, ci în echilibru, savoare și inspirație.

piept de curcan in sos de cocos jpg

Ingrediente

2 bucăți piept de curcan

1 linguriță ulei de măsline

sare

piper

½ linguriță usturoi pudră

½ linguriță turmeric sau curry pudră

Pentru sosul de cocos

100 ml lapte de cocos cu conținut redus de grăsime

½ linguriță amidon de porumb

1 cățel de usturoi, tocat fin

½ linguriță ghimbir, proaspăt ras

½ linguriță suc de lămâie

sare

piper

frunze de ceapă verde, pentru decor

Mod de preparare

Condimentezi pieptul de curcan cu sare, piper, usturoi pudră și turmeric sau curry. Ungi o tavă cu o linguriță de ulei de măsline și așezi bucățile de curcan în tavă.

Într-o tigaie, călești usturoiul tocat și ghimbirul ras 30 de secunde. Adaugi laptele de cocos și sucul de lămâie și amesteci ușor.

Dizolvi amidonul de porumb în puțină apă rece și îl încorporezi în sos, amestecând continuu până se îngroașă ușor. Asezonezi cu sare și piper, după gust.

Torni sosul peste pieptul de curcan din tavă, acoperi tava cu folie de aluminiu și dai la cuptor 20 de minute. Îndepărtezi folia și mai lași la copt încă 10-15 minute, până ce carnea devine fragedă și ușor rumenită. Presari ceapă verde tocată și servești.