Piept de curcan în sos de cocos
Gustul bun nu se măsoară în calorii, ci în echilibru, savoare și inspirație.

Ingrediente
2 bucăți piept de curcan
1 linguriță ulei de măsline
sare
piper
½ linguriță usturoi pudră
½ linguriță turmeric sau curry pudră
Pentru sosul de cocos
100 ml lapte de cocos cu conținut redus de grăsime
½ linguriță amidon de porumb
1 cățel de usturoi, tocat fin
½ linguriță ghimbir, proaspăt ras
½ linguriță suc de lămâie
sare
piper
frunze de ceapă verde, pentru decor
Mod de preparare
Condimentezi pieptul de curcan cu sare, piper, usturoi pudră și turmeric sau curry. Ungi o tavă cu o linguriță de ulei de măsline și așezi bucățile de curcan în tavă.
Într-o tigaie, călești usturoiul tocat și ghimbirul ras 30 de secunde. Adaugi laptele de cocos și sucul de lămâie și amesteci ușor.
Dizolvi amidonul de porumb în puțină apă rece și îl încorporezi în sos, amestecând continuu până se îngroașă ușor. Asezonezi cu sare și piper, după gust.
Torni sosul peste pieptul de curcan din tavă, acoperi tava cu folie de aluminiu și dai la cuptor 20 de minute. Îndepărtezi folia și mai lași la copt încă 10-15 minute, până ce carnea devine fragedă și ușor rumenită. Presari ceapă verde tocată și servești.