Piept de pui cu sos cremos și roșii uscate

Piept de pui cu sos cremos și roșii uscate este ușor de preparat și ideal atunci când vrei ceva delicios fără prea mult efort.

piept de pui cremos jpg

Ingrediente

2 bucăți mari piept de pui

2 linguri ulei de măsline

200 ml smântână pentru gătit

50 g parmezan ras

1 linguriță făină

2 căței de usturoi, tocați fin

80 g roșii uscate în ulei, scurse și tocate

1 linguriță amestec de ierburi (busuioc, oregano, cimbru)

sare

piper proaspăt măcinat

frunze proaspete de busuioc, pentru servire

Mod de preparare

Condimentezi carnea cu sare și piper. Într-o tigaie mare, încingi uleiul de măsline și prăjești puiul 4–5 minute pe fiecare parte, până devine auriu și suculent. Scoți puiul pe o farfurie și-l ții acoperit.

În aceeași tigaie, adaugi usturoiul și roșiile uscate, și le călești 1 minut, doar cât să elibereze aromele. Torni smântâna pentru gătit, adaugi ierburile și parmezanul. Amesteci până se topește parmezanul, iar sosul devine cremos. Dacă vrei o consistență mai densă, presari făina și amesteci energic.

Pui, din nou, bucățile de pui în tigaie și le lași să fiarbă ușor în sos 5 minute, ca să se întrepătrundă cu aromele.

Decorezi cu frunze proaspete de busuioc și servești imediat, alături de paste, orez sau piure cremos de cartofi.