Piept de pui cu sos de tarhon
Pieptul de pui cu sos de tarhon este un fel principal savuros, potrivit atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru ocazii speciale.

Ingrediente
4 fire de tarhon, tăiat fin
1 piept de pui dezosat
200 ml smântână
1 lingură făină
sare
piper
2 linguri ulei
2 lingurițe unt
Pentru garnitură
4 cartofi dulci
100 g iaurt cremos
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță zeamă de lămâie netratată
sare
Mod de preparare
Tai felii pieptul de pui și le prăjești câteva minute până devin aurii, pe ambele părți, apoi le scoți.
În aceeași tigaie, topești untul și adaugi smântâna combinată cu făina și cu tarhonul. Amesteci, potrivești gustul de sare și de piper, ții câteva minute și adaugi feliile de piept de pui, le tăvălești pe toate părțile prin sos și le fierbi împreună până când se îngroașă sosul, apoi dai deoparte de pe foc.
Pentru piure, cureți cartofii, îi tai și îi pui la fiert în apă cu sare, până când se înmoaie. Scurgi cartofii, îi pasezi, adaugi iaurtul, uleiul și zeama de lămâie și omogenizezi până când obții un piure fin.
Servești puiul în sos cremos alături de piureul de cartofi.