Piept de pui în crustă de arahide
Nu vei da greş cu reţeta de piept de pui în crustă de arahide!
Ingrediente
4 piepți de pui fără piele și os
50 g pesmet
100 g arahide nesărate
2 ouă
50 g făină
sare și piper
3 linguri ulei
Pentru sos
100 g iaurt grecesc
1 lingură miere
1 lingură muștar Dijon
1 lingură suc de lămâie
sare și piper
Mod de preparare
Între două foi de folie alimentară, bați piepții de pui cu un ciocan pentru carne până când au grosimea uniformă de aproximativ 1 cm.
Într-un bol, amesteci arahidele tocate cu pesmetul.
Bați ouăle într-un alt bol și pui făina pe o farfurie, asezonată cu sare și piper.
Tăvălești fiecare piept de pui prin făină, apoi prin ou bătut și, în final, prin amestecul de arahide și pesmet, presând bine pentru a adera crusta.
Încălzești uleiul într-o tigaie mare la foc mediu și prăjești carnea până devine aurie pe ambele părți, aproximativ 3 minute pe fiecare parte, apoi o transferi pe o tavă și o introduci în cuptor 10-15 minute, până când sunt bine gătite.
Între timp, pregătești sosul: într-un bol mic, amesteci iaurtul cu mierea, muștarul Dijon, sucul de lămâie, sarea și piperul și amesteci bine. Tai carnea felii și le aranjezi pe farfurii individuale. Servești sosul într-un bol separat, alături de salată proaspătă.