Piftie de pui

Piftia de pui este mai ușoară decât varianta clasică de porc, dar la fel de aromată, ideală pentru mesele festive sau tradiționale.

piftie de pui jpg

Ingrediente

1 piept mare de pui cu tot cu os

1 ceapă

1 morcov

1 bucățică rădăcină de păstârnac

2 foi de dafin

5-6 boabe piper

sare, după gust

20 g gelatină (sau cât scrie pe pachet pentru 1 litru lichid)

câteva frunze de salată, mărar sau pătrunjel, pentru decor

bobițe de merișoare sau rodie

Mod de preparare

Pui carnea într-o oală cu apă rece, adaugi morcovul, ceapa, păstârnacul, foile de dafin și piperul.

Lași să fiarbă la foc mic și iei spuma ori de câte ori este nevoie, ca să iasă limpede. Când carnea e fiartă, o scoți și strecori supa printr-o sită fină.

Desfaci gelatina în puțină supă rece și lași 5-10 minute să se umfle. Torni gelatina în supa caldă, nu fierbinte, amesteci până se topește complet.

Desprinzi carnea de pe os și o rupi în fâșii subțiri. În forme sau farfurii adânci, pui carnea și câteva rondele de morcov, apoi torni supa cu gelatină peste.

Lași la răcit la temperatura camerei, apoi pui la frigider sau la rece 2–3 ore până se încheagă perfect.

La servire, aranjezi piftia pe un platou și decorezi cu frunze verzi și bobițe de merișoare sau de rodie pentru un efect festiv.